Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vissza a leírásokhoz

Vissza a főoldalra

Védelem

 Rakéta kilövő - Könnyű lézer - Nehéz lézer - Gauss ágyú - Ion ágyú - Plazma torony - Kis Pajzs Kupola - Nagy Pajzs Kupola - Anti-ballisztikus rakéta - Bolygóközi rakéta

 
 
Rakéta kilövő
 

A rakétavető egy egyszerű de felbecsülhetetlen védelmi rendszer, egy egyszerű ballisztikus fegyver. Nagy számban lehet építeni, mert nem igényel speciális fejlesztést és az építési költsége is alacsony. Kis flották ellen hatékonyan alkalmazható.

Az általános védelmi rendszerek üzemen kívül helyezik sajt magukat, amikor kritikus találatot kapnak. Általában 70%-uk sérül a bolygó védelmében, de felújíthatók a csata után.

Követelmények:

 •  Hajógyár(szint 1 )

Cirkáló gyorstüzelése Rakétavető ellen: 10
Bombázó gyorstüzelése Rakétavető ellen: 20
Halálcsillag gyorstüzelése Rakétavető ellen: 200

Ára:

2.000 Fém

Érték: 2.000
Pajzs: 20
Fegyver: 80

Tipp:
R
akétavetőt nem kell sokat építened, a cirkálók megjelenése után elavul, a fém pedig fontos nyersanyag. Más nézet szerint a legolcsóbb ballaszt-védelem, mert a cirkálón, a bombázón és a deathstaron kívül nincsen gyorstüzelése rá semminek. Fejlettebb játékosok pedig általában csatahajókkal, csatacirkálókkal jönnek, amiknek egy lövésébe kerül elpusztítása. Gyorstüzelés hiányában tehát másra nem lőhetnek abban a körben.

 
 
Könnyű lézer
 

Lépést kell tartanunk a nagysebességű űrhajók technológiának a fejlesztésével, ezért a tudós egyre újabb védelmi rendszereket fejlesztenek, amik erősebbé és felszereltebbé teszik a flottát. A könnyű lézer a lövéseivel nagyon intenzív lézer sugarat lő a célpontra és nagyobb sérüléseket okoz mint a rakétavető lövései. Az ágyúnak jobb a védelme a nagyobb és modernebb hajók ellen. Az alacsony ár miatt a nélkülözhetetlen. Ha összehasonlítjuk a rakétavetővel, akkor nem sokban különbözik. Az egyik legjobb védelmi fegyver felbukkanó kicsi és nagy birodalmak ellen egyaránt.

Követelmények:

 •  Energia Technológia(szint 1 )
 • Hajógyár(szint 2 )
 • Lézer Technológia(szint 3 )

Bombázó gyorstüzelése Könnyű Lézer ellen: 20
Romboló gyorstüzelése Könnyű Lézer ellen: 10
Halálcsillag gyorstüzelése Könnyű Lézer ellen: 200

Ára:

1.500 Fém, 500 Kristály

Érték: 2.000
Pajzs: 25
Fegyver: 100

 

 
Nehéz lézer

A nehéz lézer a könnyű lézerből tovább fejlesztet fegyver, a szerkesztési költségek nagyobbak az új felszerelések felhasználása miatt. Új energia- és számítógép rendszerrel van felszerelve ezért sokkal nagyobb energiával lő a célpontra mint a könnyű lézer.

 

 

Követelmények:

 •  Energia Technológia(szint 3 )
 • Hajógyár(szint 4 )
 • Lézer Technológia(szint 6 )

Bombázó gyorstüzelése Nehéz Lézer ellen: 10
Halálcsillag gyorstüzelése Nehéz Lézer ellen: 100

Ára:

6.000 Fém, 2.000 Kristály

Érték: 8.000
Pajzs : 100
Fegyver: 250

 

 
Gauss ágyú

A lőfegyverek idejétmúlttá váltak a modern a fúziós technológia, az új energiaforrás, a hiperűr-technológia és a feljavított ötvözési technológia együttes felhasználásakor. Volt itt néhány energis technológia, melyet újra elővéve előremozdította a fejlődést a következő század felé: Az alapelv régóta ismert és visszanyúlik a 20. és 21. századba: a részecskegyorsítás. A gauss ágyú tulajdonképpen nem több, mint egy masszívan túlméretezett részecskegyorsító, mely képes volt akár néhány tonna anyagot is kilőni egy hatalmas elektromágneses tekercs segítségével. Ezeknek a részecskéknek akkora sebességük volt, hogy begyújtották a környező levegőben lévő port és iszonyatos rengéseket okozott a becsapódási pontban. Az ilyen lövedékek használata nehéz időket hozott az új páncél ötvözési- és pajzstechnikák alkalmazására - ezek a lövedékek becsapódva egyszerűen felszabdalták a célpont struktúráját.

Követelmények:

 •  Hajógyár(szint 6 )
 • Energia Technológia(szint 6 )
 • Fegyver technológia(szint 3 )
 • Pajzs Technológia(szint 1 )


 

Halálcsillag gyorstüzelése Gauss Ágyú ellen: 50

Ára:

 

20.000 Fém, 15.000 Kristály, 2.000 Deutérium
Érték: 35.000
Pajzs: 200
Fegyver: 1.100

 

 
Ion ágyú

A 21. században volt egy technológia, mely az elektromágneses hullámokat úgy nevezte: EMP. Egy ilyen energiahullám legfőképpen az elektromos rendszerekre volt veszélyes. Korábban az ilyen fegyvereket bombákban és rakétákban alkalmazták, de az EMP korában történt folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, ma már egy halom ilyen egységet egy ágyúban egyszerűen alkalmazhatnak. Az ion ágyú messze a legegyszerűbb az ilyen fegyverek között. A fókuszált ionsugár a pajzs által nem védett elektromos rendszereket teszi tönkre és destabilizálja az űrhajó pajzsrendszerét. Ebben a párosításban az anyagi eszközök teljes megsemmisülésének dacára, az élőlényekben nem okoznak direkt sérüléseket. Csak a cirkálók használják az ion ágyút, mert rengeteg energiára van szükségük, és a csatában a normális elvárás a célpont megsemmisítése, és nem a megbénítása.

Követelmények:

 •  Hajógyár(szint 4 )
 • Ion technológia(szint 4 )


Bombázó gyorstüzelése az Ion Ágyú ellen: 10
Halálcsillag gyorstüzelése az Ion Ágyú ellen: 100

Ára:

2.000 Fém, 6.000 Kristály

Érték: 8.000
Pajzs: 500
Fegyver: 150

 

 
Plazma torony

Plazma torony egy napkitörésnek megfelelő energiát bocsájt ki, és romboló hatása felülmúlja a Romboló erejét is. Lézer technológia már tökéletesített. Ion technológia az utolsó szakaszhoz ért. Ezen technológia egyesítésével született meg a PlazmaTorony, az eddigi leghatékonyabb pusztító fegyver.
Ennél az védelmi eszköznél a csata utáni regenerálódás esélye alapból 70%.

 

Követelmények:

 •  Hajógyár(szint 8 )
 • Plazma Technológia(szint 7 )

Ára:

50.000 Fém, 50.000 Kristály, 30.000 Deutérium

Érték: 100.000
Pajzs: 300
Fegyver: 3.000

 

 
Kis pajzs kupola

Mielőtt a pajzsgenerátorok integráltak és hordozhatók lettek, a régi generátorok a bolygó felszínén helyezkedtek el. Ezek képesek voltak hatalmas fesztávú pajzsot vonni az egész bolygó felszíne köré, ami alkalmas volt a rá kilőtt hatalmas mennyiségű energiát szétszórni. Ezek a pajzsok képesek voltak visszafordítani egy-egy kisebb támadó csapatot is. Egyre fejlettebb pajzstechnológiát használva a pajzsok hatásfoka nőtt, egyre több energiát tudtak eloszlatni. Egyfajta pajzsból csak egyet tudsz építeni a bolygón.

 

Követelmények:

 •  Pajzs Technológia(szint 2 )
 • Hajógyár(szint 1 )

Ára:

10.000 Fém, 10.000 Kristály

Érték: 20.000
Pajzs: 2.000
Fegyver: 1

 

 
Nagy pajzs kupola

Ez a pajzs generátor egy fejlesztett verziója, melynek lényeges tulajdonsága a megnövelt energiaszétszóró képesség. Ez a Kis Pajzs Generátor fejlesztésénél megismert technológiákon alapul. Emellett működés közben lényegesen csendesebb.

 

 

Követelmények:

 •  Pajzs Technológia(szint 6 )
 • Hajógyár(szint 6 )

Ára:

50.000 Fém, 50.000 Kristály

Érték: 100.000
Pajzs: 10.000
Fegyver: 1

 

 
Anti-ballisztikus rakéta

Az Anti-ballisztikus Rakéta a elkapja a támadó rakétákat. Minden egyes ilyen rakéta semlegesít egy Bolygóközi Rakétát.

 

 

 

Követelmények:

 •  Rakéta Siló(szint 2 )
 • Hajógyár(szint 1 )

 

Ára:
8.000 Fém, 2.000 Deutérium

 

Érték: 8.000
Pajzs: 1
Fegyver: 1

 

 
Bolygóközi rakéta

Bolygóközi Rakéta az ellenfél védelmét rombolja le. Az így lerombolt védelem nem épül újjá.

 

 

 

Követelmények:

 •  Rakéta Siló(szint 4 )
 • Hajógyár(szint 1 )

 

Ára:
12.500 Fém, 2.500 Kristály, 10.000 Deutérium

 

Érték: 15.000
Pajzs: 1
Fegyver: 12.000

Tipp:
A bolygóközi rakéta adott naprendszerbe fél percen belül, további naprendszerekbe félpercenként - növekvő idő alatt - ér el. Az impulzus hajtómű fejlettsége határozza meg a hatótávolságát.
A képlet: (impulzus hajtómű szintje*2) -1 naprendszer távolságra jut el a rakéta.

 

 ^TOP^