Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sensor Phalanx, mikor kezdj félni, vagy éppen megfélemlíteni

2009.08.07

A Phalanx egy kizárólag holdakra (valami blabla van hogy zavarja a bolygók légköre) építhető érzékelő állomás, mely képes rá hogy más bolygók letapogatása után kiadja a gazdájának azokat a flottamozgási adatokat, amelyeket a bolygó tulajdonosa az "Áttekintés" menüpont alatt lát (nem mindet csak az adott bolygóra vonatkozóakat). A 0.78(a) patch óta már nem mindent lát, csak az aktív útvonalakat. Ezt nem tudom máshogy megfogalmazni de azt értem alatta, hogy nem látja a visszatérő flottákat. Félreértések elkerülése végett, látja a flottákat amik a bolygó felé mennek (máshonnan indulva), és látja a bolygóról elindított flottákat, mikor még a célpontjuk felé haladnak, de mikor elérték és visszafelé jönnek, akkor már nem. Így például ha elküldöd a flottád egy Betakarításos Fleetsavingre, akkor a teljes út-időnek csak az első felében lehet ki-scannelni egy palanx-al.

Legtöbbünk szerencséjére a phalanx nem éppen sas szemü, csak egy bizonyos távolságig lát el. A távolságot rendszerekre számolja, például ha 5 rendszer távolságot lát át, és maga a hold a phalanx-al a 100-as rendszerben van, akkor 95-105-ig lehet vele letapogatni, adott galaxison belül. A letapogatás egyébként deutériumba kerül, de hogy mennyibe arról nincs infóm.
Itt egy kis segédeszköz amivel könnyen kiszámolhatjátok egy phalanx látótávolságát, igaz már elég régi de elvileg még mindig korrekt: http://www.o-calc.com

Ahogy arról máshol már szó esett, a phalanx segítségével lehetséges úgy időzíteni támadó flottákat, hogy a védő flotta hazaérkezése után néhány másodperccel csapjon le, ami nem elegendő arra hogy egy browser-game-ben ellenlépéseket tudj tenni, vagy éppen menekülni.

A phalanxok csak bolygókat tudnak letapogatni, tehát ha például egy másik Holdról egy roncsmezőre, vagy egy újabb Holdra küldöd a flottád, az láthatatlan marad, mivel a kiindulási és érkezési pontjai is scannelhetetlenek.


Ezen kívül régen még volt a visszahívott-telepítés ami láthatatlan volt visszahívás után, erről fleetsaving topicban esik több szó, de már nincs akkora jelentősége mert visszaúton már minden láthatatlan.