Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kémkedési képlet

2007.12.29

Vissza a Tippek-Trükkökre

Vissza a főoldalra

Kémkedési képlet

A kémtechnológia egyike a legfontosabb fejlesztéseknek az OGame világában. Amennyiben békés játékra vagy berendezkedve, akkor is nagyon fontos, hogy minél magasabb szintre emeld a kémkedésedet - hiszen ezen múlik, hogy mások kémakcióit el tudod-e hárítani.

Mielőtt megtámadsz egy bolygót, kémkedj! Ha pedig azt látod, hogy valaki kémkedik utánad, akkor készülj fel a legrosszabbra - valószínűleg egy “baráti” látogatást előz meg az akció.

Node, mekkora kémtechnológia az, ami elégséges lehet a céljainkhoz, és milyen matekozás folyik a háttérben megbújva? Ezt nézzük át a mostani bejegyzésben.

 

Mint józan paraszti ésszel is sejthető, a kémkedés - kémelhárítás sikere azon múlik, hogy a támadó és a védekező fél mekkora kémtechnológiával bír. A kémkedés sikere, illetve a megszerezhető információk mennyisége a két fél kémtechnológiájának szintkülönbségétől függ. Az alacsonyabb szintet ki tudod pótolni kémszondákkal - azaz minél több kémszondát küldesz rá valakire, annál több információt szerezhetsz.

 

A képlet így néz ki:

 

(Ellenség kémtechnológia szintje - A te kémtechnológia szinted) a négyzeten = szükséges extra kémszondák száma a teljes kémjelentés megszerzéséhez.

 

A következőkben azt tekintjük át, hogy mekkora szinteken mennyi infót tudsz begyűjteni.

 

1 szonda azonos kémtechnológia szinten:
aktuális nyersanyag mennyiség

 

2 szonda azonos kémtechnológia szinten:
megmutatja az ellenséges flotta mennyiségét

 

3 szonda azonos kémtechnológia szinte:
megmutatja a védelmi eszközöket is

 

5 szonda azonos kémtechnológia szinten:
láthatod az ellenfeled épületeit is

 

7 szonda azonos szinten:
a technológiák fejlettségi szintjét is megszerezheted

 

Amennyiben kisebb a kémtechnológiád szintje, mint az ellenfélé, akkor plusz egy szondával plusz egy szintet “vásárolhatsz”.
Apropó, kémkedéshez lehet sötét anyagból technocratot is bérelni - az plusz kettő kémtechnológiát hoz.

 

Ha alacsonyabb a kémtechnológia szinted a szükségesnél, akkor az ellenfeled könnyedén észreveheti a kémeket. Ezt egyébként az is befolyásolja, hogy mekkora flottát állomásoztat a célpont bolygónál - minél több hajó van, annál nagyobb a valószínűsége, hogy észreveszik a szondáidat.

 

Abban az esetben, ha észrevették a szondákat, akkor csata alakul ki - a kémszondák és a bolygónál lévő flotta között. Ez pedig nem jó dolog - gyakorlatilag minden hajónak van gyorstüzelése kémszondák ellen. (A gyorstüzelésről majd egy másik postban.) Vagyis 99.99999% esély van arra, hogy a szondák nem élik meg a második kört - jelentésnek csak annyit kapsz, hogy megszakadt a kapcsolat a szondákkal, bye-bye.

 ^TOP^