Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új technológia = Expedíció

2007.12.29

Vissza a Tippek-Trükkökre

Vissza a főoldalra

Az új technológia = Expedíció

A kereskedő táp mellett bejött egy újabb érdekesség - ami, leírás alapján valóban érdekes, picit kockázatos lehetőséget jelent. Ez az Expedíció nevet viselő technológia.

 

Miután kifejlesztetted, a naprendszerek képernyőjén meg fog jelenni egy új slot, az Expedíciós slot. A hajóidat elküldheted felderíteni ide. Ha mázlid van, akkor:

 

a., találsz némi sötét anyagot - kíváncsi vagyok, mennyit, ügyes felderítéssel össze tud-e jönni a parancsnokokra való mennyiség. Tippem szerint nem.

 

b., találsz némi nyersanyagot - értelemszerűen annyit bírsz elvinni belőle, amennyi az expedíciós flotta tárolási kapacitása.

 

Ha nincs mázlid, akkor nem találsz semmit. Viszont lehet kifejezetten rossz napod is. Ha így történik, akkor:

 

a., Megtámadnak idegenek vagy kalózok - kapsz egy helyes kis csatajelentést

 

b., Navigációs hiba történik - több időbe kerül, amíg hazakavarja magát a flotta

 

A technológia szintje két dolgot határoz meg: egyrészt, annyi órát tölthetsz kutakodással, amennyi a szint. Értelemszerűen, minél tovább kutakodsz, annál nagyobb a valószínűsége, hogy találsz valamit.

 

Másik részről pedig a szint határozza meg azt is, hogy mennyi expedíciós flottád lehet egy időben. Első szinten egy, negyedik szinten kettő, és így tovább.

 

Az expedíciós slot “kifárad”: minél több flottát küldesz bele, annál jobban csökken az esély arra, hogy a későbbi flották találnak bármit is. Ez az esély százalék szép lassanként regenerálódik, azaz, ha egy ideig másfele kutakodsz, akkor egy idő múlva érdemes lesz visszatekinteni rá.

 

Ha a flottával együtt megy egy kémszonda is, akkor kapsz expedíciós jelentést is, ami megmondja, hogy mennyire gyakran volt látogatva az expedíció helyszíne.

^TOP^