Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Halo-online jelentésformázója (használati útmutatóval!)

2008.01.09

Vissza a Kalkulátorokra

Vissza a főoldalra

A Halo-online jelentésformázója (használati útmutatóval!)

A Halo-online formázója alapvetően arra alkalmas, hogy a játék által generált csatajelentésből (továbbiakban CR) egy átlátható, rövidített, lényeget kiemelő, formázott, boardra tehető jelentést varázsol.

 

Használata viszonylag egyszerű:

 1. Első lépésben a játékon belül megjelenő CR-ban kijelöljük az összes karaktert (CTRL+A együttes lenyomásával), majd másolás (CTRL+C), és ide, pontosabban a bal oldali "Copy here battle report:" feliratú ablakba kattintunk, majd a kimásolt CR-t beillesztjük (CTRL+V).
 2. Második lépés a legördülősávból kiválasztani a formázás stílusát, amely lehet:
  classic; for girls smile ; quoted; Model by M a r k o; quoted - gold edition; kaki edition; acs edition 2. Ezek csak különbözőféle variációk, hogy ne legyen olyan egysíkú a formázás, természetesen a hexadecimális kódokat lehet variálni saját ízlés szerint.
 3. Harmadik lépés a különböző beállítások ("Advanced options:") megadása, jelölőnégyzetekben.
  - Show technology: Arra szolgál, hogy a két csatázó fél technológiáját feltüntessék a formázott CR-ben. A board szabályok adnak rá lehetőséget, ha mindkét félnek fel van tüntetve, az szabályos, de nem illik. Saját fórumoldaladon belátásod szerint variálható.
  - Add icons: smiley-kat ad a csatajelentéshez a nevek elé és mögé.
  - Quoted: ha idézettként akarod megjeleníteni. A boardon quoted feliratú szövegdobozba emeled ki vele, melynek sötétebb a háttere. Két formázóstílus is direkt erre van kitalálva.
  - Show lines: egyes formázóstílusok tartalmaznak vonalakat (sok _ egymás után). Ezzel kapcsolhatod ki vagy be.
  - Add comment: elvileg szöveget adhatsz hozzá, nekem még nem sikerült, úgy látszik magyar nyelvű CR-rel nem működik.
  - Show coordinates: ez megmutatja (nem rejti el) a támadó és a védő koordinátáit. Tudtommal ezt a boardon megjeleníteni tilos. Saját fórumon azonban tetszés szerint alkalmazható.
 4. Negyedik dolog a "show profit (select one...)" legördülő mező. Ha alapértelmezésen hagyjuk, nem számolja ki egyik fél profitját sem, annak feltüntetése nélkül készül el az átalakított CR, minden egyéb esetben feltüntetésre kerül. A "show attackers profit - all harvested"-et akkor használd, ha te voltál a támadó, és elvitted az összes keletkezett szemetet. Ugyanez "partial harvested" esetén ad egy mezőt, ahova be kell írnod, mennyi fémet és kristályt szedtél fel összesen a szemétből. Védők esetén ugyanez értelemszerűen "show defenders profit - all harvested", illetve "partial harvested".
 5. Ötödik a szövetség rövidítések feltüntetése. Szerény véleményem szerint kötelező kitölteni, főleg, ha háborús CR topikba akarod beküldeni a jelentést. "Attackers alliance:" a támadó fél szövetsége. "Defenders alliance:" a védekező fél szövetsége. A "special n00b code:" az annyira n00b speciális, hogy csak ők tudják großes Grinsen Egyébként egy sajátos formázási stílus lehet, melyre még emlékszem az elejéről.
 6. Hatodik dolog az "Add recycler report to CR". Ez egy szemetes-jelentés formázó, melyet nem lehet használni sajnos a magyar szerverre, nekem legalábbis nem sikerült eddig. Elvileg a szemetesektől "Betakarítás jelentés a DF-ről" című, játékban kapott üzenetet bemásolva a mezőbe, ezt is hozzátenné a formázott CR mögé, csinosítva. Emlékeim szerint ezt a "Convert" gomb lenyomása után kellene alkalmazni, tehát ezzel kellene befejezni elvileg...A hatodik dolgot figyelmen kívül hagyva tehát ha az első 5 beállítást rendben találtuk, nyomjuk le a "Convert" feliratú gombot. Ezután a jobb oldalon megjeleni a formázott CR, felette a "Forum code:" mezőben pedig egy szöveg a támadó és védő nevével, és szövetségével (ha beállítottuk... ha nem, akkor csak üres szögletes zárójelek), valamint az összes okozott és elszenvedett kárral. Ezt majd a hozzászólás tárgyaként kell megadni (boardon a "Subject:" mezőbe kell bemásolni). A formázott CR-t kijelölve (katt oda, CTRL+A), és másolva (CTRL+C), már elvileg beilleszthető a fórumra, és szépen néz ki...

Halo-online formázója

 ^TOP^